Ладно валање формирање употреба машина во животот

Кога ќе дојде до зборовите на машини формирање ладно валање, повеќето луѓе не се запознаени со. Но, кога доаѓа до изградба на куќи, во секој ден не можеме да го оставиме тоа. Земете проектот Brazile за пример да се покаже, како imporant на ладно валање формирање машини се.

Бразил има вкупна површина од 8.547.400 квадратни километри (46% од вкупната површина на Јужна Америка), пласман на петтото место во светот; со популација од 202 милиони, тоа е вистинска земја во Латинска Америка. Бразил железна руда резерви се рангира на петтото место во светот, а тоа е вториот најголем извозник на железна руда во светот. Производството на боксит е само втор во Австралија, со силна индустриска потенцијал. Минералите како што ураниум, манган и никел, исто така, имаат потенцијал за големи акции. Слатководните ресурси сметка за околу 12% од глобалната слатководни ресурси. Бразил е најголемиот светски производител и извозник на кафе и е познат како "кафе царство". Бразил е, исто така, најголемиот светски производител и извозник на шеќер, вториот по големина производител и извозник на соја, а третиот по големина производител на пченка. извоз на пченка се рангира меѓу првите пет во светот и најголем извозник во светот на говедско месо и пилешко.

Но, во повеќето кинески познанието, Бразил е земја со поплава на лекови, честите грабежи и екстремно корумпирани влада.

Во ноќта на септември 2, 2018, избувнал пожар во Националниот музеј на Бразил во Рио, и огнот кој траеше во текот на ноќта уништени 20 милиони колекции. Причината за почетна пожарот бил во тоа што трошоците на музејот се протегала, зградата беше во лоша состојба, а музејот содржат запаливи хемикалии но немал систем за противпожарна заштита. Но, всушност, катастрофа на овој 200-годишниот португалски историска зграда е токму јасна фуснота на подемот и падот на земјата: политичката криза, економска слабост, Бразил е силна ресурси, но не биле во можност да се ослободи од " средината стапица приход ", дури и во светската економска ВТА Еден примерок на земји кои постојано оди надолу.

Се разбира, горенаведените информации не треба ништо да се направи со овој член. Денес, со покажување на проектот за локалните мали сместување (или туристичко место), да ги разгледаме во леопардот и да види како примена на светлината челик во Бразил.

нови 1нови 21new31


Време на мислењето: Nov-07-2018

Please fill in your email address and we will reply to your email

Contact US

Please fill in your email address and we will reply to your email

links:steel pipe machines|rolls forming machines|Zhongtuocn Alibaba|steel rolling machines|metal roof accessories|Zhongtuocn International Station|Zhongtuocn Chinese Station|geitroof accessories|rolls forming machine|pipemachine factory|steel roofing machine|metal rolling machines|metal door machine|roll oforma maquimaria|metal roof component|rollform ertec|machine factroy